Alkeisryhmä


Hinta alkeisryhmälle vuonna 2019:
Aikuiset ja nuoret 95 € /3kk 
Juniorit 95 € /3kk
Nappulat 75 /3kk

Alkeisryhmät kestävät noin 3 kuukautta ja järjesttään 3 kertaa vuodessa. Kevät kaudessa on kaksi alkeisryhmää ja syyskaudessa yksi.


Hinnat sisältävät mm. vakuutuksen, karatepassin ja lisenssin.

Kevään 2019 alkeisryhmät aloittavat seuraavasti:
- nuoret ja aikuiset (14v+) ti 8.1. klo 19.00, Vuosaaren Urheilutalo (Vuosaarentie 5) yläkerran näyttämö
- juniorit (8-13v) ti 8.1. klo 18.00, Vuosaaren Urheilutalo (Vuosaarentie 5) yläkerran näyttämö
- nappulat (6-7v) ke 9.1. klo 17.15, Vuosaaren Urheilutalo (Vuosaarentie 5) alakerran liikuntatila

Aikuisten ja nappuloiden ryhmään voit tulla mukaan myös kesken kauden. 

ILMOITTAUTUMISET https://shukokai-helsinki.myclub.fi/

Alkeisryhmien tiedustelut meilitse jarmo.rajala@shukokai.fi

Nappulakaraten tiedustelut lasse.pyre@shukokai.fi

Jos kiinnostuit karatesta, tule mukaan kokeilemaan - ehkä sinäkin rakastut lajiimme. Jos et ole aikaisemmin harrastanut karatea, pääset aloittamaan alkeista. Alkeisryhmämme alkavat kolme kertaa vuodessa. Junioreille, sekä nuorille ja aikuisille ovat omat ryhmänsä. Koska seurassamme harjoittelee paljon perheitä, olemme järjestäneet myös alkeisryhmien harjoitukset samoille päiville perkkäin, joten myös perheiden on helppo aloittaa karaten harrastaminen. Katso kohdasta yhteystietoja seuran puhelinnumero tai meiliosoite, niin voit kysyä ryhmien alkamispäiviä ja kellonaikoja (kts. ajankohtaista), jotta pääset aloittamaan. Jos olet aikaisemminkin harrastanut karatea, ei sinun tarvitse kuin saada oman ryhmäsi harjoitusajat tietoosi jäsensihteeriltä, ja sitten ei kun mukaan harjoittelemaan.

Alkeisryhmässä opitaan peruspotkuja, -lyöntejä ja -torjunnat sekä niiden erilaisia yhdistelmiä. Tarkoituksena on myös oppia muutamia yksinkertaisempia itsepuolustustekniikoita. Saada ymmärrystä karaten perinteeseen liittyvästä salikäyttäytymisestä, sekä oppia katan alkeet. Aikuiset ja nuoret opettelevat ensimmäinen katan, Pinan Shodanin, ja juniorit hieman helpomman alkeiskatan. Lyhyesti sanottuna pyritään saavuttamaan keltaisen vyön, eli 8. kyun taso. Alkeisosassa EI OLE vapaata ottelua, ei päähän kohdistuvia lyöntejä tai potkuja, eikä kontaktia. Ne opitaan harjoitusosalla, jonne pääset kunhan olet ensin oppinut alkeet. Alkeisryhmä jakautuu kahteen osaan; alkeis- ja harjoitusosaan. Alkeisosalla harjoitellaan kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin omassa ryhmässä. Alkeiden oppimiseen menee aikaa keskimäärin noin kolme kuukautta (aikuisilla hieman vähemmän, junioreilla hieman enemmän). Kun alkeet hallitaan on mahdollista osallistua vyökokeeseen ja suorittaa ensimmäinen, eli keltainen vyö. Tämän jälkeen siirrytään harjoitusosalle jatkamaan yhdessä jo vyöarvon omaavien karatekojen kanssa. Juniorit siirtyvät harjoittelemaan alempien junioreiden ryhmään, jossa heillä on mahdollisuus harjoitella 2 kertaa viikossa, ja aikuiset ja nuoret siirtyvät omaan ryhmäänsä jossa heillä on mahdollista harjoitella 5 päivänä viikossa. Alkeisryhmä sisältää kaikki harjoitukset kauden loppuun saakka (sekä alkeis- että harjoitusosan), karatepassin, kattavan vakuutuksen sekä seuran jäsenmaksun. Sinun ei tarvitse heti sitoutua, vaan voit kokeilla lajiamme muutaman viikon ajan ilmaiseksi. Jäsenenä saat paitsi monia etuja, voit harjoitella missä tahansa Shukokai-salilla ja osallistua kaikkiin seuran tai liiton järjestämiin tapahtumiin mm. kilpailuihin, leireille, alueharjoituksiin jne.

Korkeatasoista Opetusta:

Korkeatasoisesta opetuksesta vastaavat valmentajina toimivat mustat vyöt. Pyrimme siihen, että ryhmässä on aina kaksi valmentajaa. Näin voimme antaa enemmän henkilökohtaista opetusta. Apuna valmennuksessa toimivat ruskeat vyöt. Kaikki valmentajat ovat käyneet läpi monivuotisen valmentajakoulutuksen, joka on yksi maailman parhaista, ja he kouluttavat itseään jatkuvasti lisää. Kukaan valmentajista ei saa palkkaa eikä rahallista korvausta työstään.

Valmennuksessa kaikki vyöt ovat saman arvoisia. Aloitteleva karatekanalku saa opetusta yhtä paljon, kuin vuosiakin karatea opiskellut.

Alle kouluikäisten ryhmissä painotamme Nuori Suomi ry:n mukaista leikinomaista opetustapaa. Toimimme myös Nuoren Suomen periaatteiden mukaisesti.

©2019 KARATE - Suomen Shukokai Karateliitto: Espoo, Hamina, Helsinki, Imatra, Järvenpää, Kotka, Lappeenranta, Laukaa, Oulu, Porvoo, Savitaipale, Savonlinna, Suomenniemi, Tammisaari ja Vantaa - (tekninen toteutus www.tulilla.fi)