Shihan Yrjö Pursiainen 8.dan

Sensei Yrjö Pursiainen, 1980 PM-kilpailut Espoossa.
Suomen MM-joukkue 1983.
Sensei Yrjö Pursiainen valmentamassa leiriä Eestissä 80-luvun lopulla. Impact-tyynyä pitää Eestin päävalmentaja Rene Toome.
Japanissa 1994 Sensei Tanin salilla Kobessa. vas. Esa Kaplas, Jouko Koskinen, Sensei Tani, Yrjö pursiainen.
Shukokai Karate opiston portti talvella 2005.
>> Kuva-albumi

Shihan Yrjö Pursiainen aloitti karateuransa 1970-luvun alussa karaten saapuessa Suomeen. 1970-luvun puolivälissä Shihan Pursiaisen kuuluessa Suomen kaikkien tyylisuuntien karatemaajoukkueeseen, tapasi hän Suomen ja Englannin välisessä karatemaaottelussa Englannin Shukokain nykyisen päävalmentajan Shihan Eddie Danielsin. Shihan Danielsin voimakas tekniikka nosti Shihan Pursiaiseen palavan halun tavata Shihan Danielisin opettaja. Shihan Pursiainen pyysi Shihan Danielsia esittelemään hänet Shukokai tyylisuunnan perustajalle Mestari Shigeru Kimuralle. Shihan Pursiaisen tavattua Mestari Kimuran, alkoi hän harjoitella Shukokai Karatea Mestari Kimuran johdolla. Shihan Pursiainen kävikin vuosien saatossa yli 50 kertaa Shukokai Karaten päämajassa USA:ssa Mestari Kimuran leireillä. Mestari Kimura kävi puolestaan yli 40 kertaa valmentamassa Suomessa.

Shihan Pursiaisella on lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä mestaruuksia eri karatekilpailuista. Hän päätti kilpailu-uransa 1980-luvun puolivälissä, jonka jälkeen siirtyi ammattivalmentajaksi.Shihan Pursiainen on nostanut Suomen Shukokai Karaten sille tasolle, jolla se tällä hetkellä on, ja hänen työllään on ansaittu se kansainvälinen arvostus, jota suomalaiset Shukokai karatekat tällä hetkellä nauttivat.

Shihan Pursiainen on valmentanut useita maailmanmestareita ja Suomen miesten maajoukkue on yksi maailman parhaista. Shihan Pursiainen on auttanut Shukokai Karaten alkuun myös Virossa ja Ruotsissa.

Suomen Shukokai Karateliitto

Suomen Shukokai Karateliitto on Shukokai tyylisuunnan pääorganisaatio Suomessa ja se on perustettu 1977. Ensimmäiset Shukokai tyylisuunnan seurat perustettiin Espooseen, Imatralle sekä Lappeenrantaan. Lajin pääpaikka oli aluksi Espoossa, missä Shihan Pursiainen aiemmin asui. Vuonna 1993 perustettiin Shukokai-opisto Suomenniemelle, mikä on edelleen ainutlaatuinen Suomen karaten historiassa. Tällä hetkellä Suomen Shukokai Karateliittoon kuuluu 15 jäsenseuraa, seuratoiminnan painottuessa eteläiseen ja itäiseen Suomeen.

Kansainvälistä arvostusta

Suomen Shukokai Karateliitto on erittäin arvostettu maailmalla, sillä Suomessa on arvostettu päävalmentaja ja suomalaisten arvokisamenestys on mittava. Tämän vuoksi suomalaisten järjestelykykyyn onkin luotettu, ja Suomi on saanut järjestää MM-kilpailut vuosina 1989 ja 2006 sekä EM-kilpailut vuonna 1997 ja 2013.


>> Seurat Suomessa

>> Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät ansiomerkit

©2019 KARATE - Suomen Shukokai Karateliitto: Espoo, Hamina, Helsinki, Imatra, Järvenpää, Kotka, Lappeenranta, Laukaa, Oulu, Porvoo, Savitaipale, Savonlinna, Suomenniemi, Tammisaari ja Vantaa - (tekninen toteutus www.tulilla.fi)