Mestari, Soke Shigeru Kimura, 10.dan


Sensei Kimura ja Suomen mustat vyöt vuonna 1978. vas. Tiina Airola, Yrjö Pursiainen, Markku olenius, Sensei Kimura, Jouko Koskinen, Juhani Komulainen.
Kesäleiri, Kisakallio. Sensei Kimura ja Yrjö Pursiainen.
Vyökoe 90-luvulla. vas. Jouko Koskinen, Sensei Kimura, Yrjö Pursiainen.
Sensei Kimura ja Yrjö pursiainen sekä kalasaalis 80-luvulla Savitaipaleella.
>> Kuva-albumi

Shukokai Karaten oppi-isä on Mestari Shigeru Kimura (10.dan) syntyi 1941 Kobe:ssa (Japani) ja kuoli 1995 New Jersey:ssa (USA). Harjoiteltuaan ensin judoa ja kendoa Mestari Kimura aloitti karaten 16-vuotiaana Mestari Chojiro Tanin oppilaana. Vuonna 1962 hän voitti Japanin mestaruuden 21-vuotiaana, ja samoin vuonna  1963. Vuonna 1965 hänet lähetettiin karatevalmentajaksi Etelä-Afrikkaan, josta hänen ”matkansa” jatkui Englannin kautta Amerikkaan.

Mestari Kimura eli vuoteen 1995 saakka, asuinpaikkanaan hänellä oli New Jersey USA:ssa, josta hänen oli helppo matkustaa ympäri maailmaa valmentamaan. Mestari Kimura kävi Suomessa valmentamassa säännöllisesti vuodesta 1978 alkaen.

Mestari Kimuran suurimpana saavutuksena voidaan pitää Shukokai Karaten voimakasta, huomaamatonta, maksimivoimaan minimienergialla pyrkivää tekniikkaa. Lisäksi Mestari Kimura on kehittänyt ns. Impact-harjoittelun Impact-tyynyyn, jolla lyönnin tai potkun voimaa on helppo testata. Mestari Kimuran poikkeuksellisen vahva ja huomaamaton tekniikka oli niin vaikuttavaa, että se on saanut innoitettua kaikki hänen oppilaansa ylittämään itsensä kerta toisensa jälkeen. Shukokai Karaten oppi-isänä hän loi nykyisen Shukokai Karaten, jossa hänen kehittämänsä tekniikka ja henki elää tulevissa karate-sukupolvissa.

Kimura Shukokai International (KSI)

Mestari Chojiro Tani perusti Shukokai tyylisuunnan 1940-luvun lopussa. Karaten suosion kasvaessa maailmalla, myös Shukokain perustaja lähetti oppilaitaan eri maihin perustamaan karateseuroja. Etelä-Afrikassa ja Englannissa asunut Shigeru Kimura kotiutui Yhdysvaltoihin, missä järjestettiin ensimmäiset Shukokai tyylisuunnan MM-kilpailut vuonna 1981. Nykyinen Kimura Shukokai International  (KSI) on perustettu vuonna 1995, Mestari Shigeru Kimuran kuoltua. KSI:tä johtaa neljä Kimuran pitkäaikaisinta oppilasta, jotka harjoittelivat karatea Kimuran johdolla yli 25 vuotta:
- Shihan Eddie Daniels (9.dan), Englanti
- Shihan Bill Bressaw (9.dan), Yhdysvallat
- Shihan Chris Thompson (9.dan), Etelä-Afrikka
- Shihan Lionel Marinus (9.dan), Etelä-Afrikka

>> KSI:n kotisivut

KSI:n jäsenmaat

Australia
Botswana
Eesti
Englanti
Etelä-Afrikka (etelä)
Etelä-Afrikka (pohjoinen)
Intia
Irlanti
Kanada
Kreikka
Mosambik
Norja
Portugali
Romania
Ruotsi
Saksa
Seychelles
Suomi
Sveitsi
Uusi-Seelanti
Yhdysvallat
Zimbanwe

©2019 KARATE - Suomen Shukokai Karateliitto: Espoo, Hamina, Helsinki, Imatra, Järvenpää, Kotka, Lappeenranta, Laukaa, Oulu, Porvoo, Savitaipale, Savonlinna, Suomenniemi, Tammisaari ja Vantaa - (tekninen toteutus www.tulilla.fi)