Shihan Yrjö Pursiaiselle 8.dan 20.5.2017

Suomen Shukokai Karateliiton päävalmentaja Shihan "George" Yrjö Pursiaiselle myönnettiin Saksan Kleinmachnowissa pidetyllä Maailman päävalmentajien leirillä 8.danin vyöarvo. Vyön myönsivät Shukokai-karaten maailman päävalmentajat Shihan Eddie Daniels 9.dan Englanti, Shihan Bill Breshaw 9.dan USA, Shihan Lionell Marinus 9.dan Etelä-Afrikka sekä Shihan Chris Thomson, 9.dan Etelä-Afrikka yhdessä.

Shihan Pursiainen, diplomi ja lahja,
Kleinmachnow 20.5.2017

Pursiainen on aloittanut karateuransa 1972 ja ensi kosketus Shukokai-karateen oli vuonna 1977, jolloin hän tapasi Kimuran ensimmäisen kerran. Kimuran tekniikan voima ja luonnollisuus tekivät häneen niin syvän vaikutuksen, että siitä lähtien hän on kulkenut Shukokai-karaten tietä seuraten kutsumustaan. Shihan Pursiainen ja Soke Kimura ehtivät harjoitella paljon yhdessä ennen Soke Kimuran yllättävää poismenoa vuonna 1995.

Tähän mennessä Shihan Pursiainen on valmentanut useita tyylisuunnan maailmanmestareita oman kilpauransa jälkeen sekä innoittanut tyylisuunnan harrastajia niin, että Suomessa toimii tällä hetkellä 15 Shukokai-seuraa. Eteläisin on Tammisaaressa ja pohjoisin Oulussa.

Shihan Pursianen on toiminut Karate Shukokai Internationalin tuomarineuvoston puheenjohtajana vuodesta 1996 lähtien.

Vuonna 2013 Liikunta- ja kulttuuriministeri myönsi hänelle Liikunta- ja urheilukulttuuriin kultaisen ansioristin karaten hyväksi tehdystä työstä.

Vuodesta 1988 Shihan Pursiainen on toiminut päätoimisena valmentajana ja asuu vaimonsa Sadun kanssa Suomenniemelle rakennetussa Suomen Shukokai Karateliiton päämajassa. Kodin lisäksi vanhassa koulussa on täysimittainen tatami, joka takaa Shihan Pursiaiselle hyvät mahdollisuudet harjoitteluun ja itsensä kehittämiseen vielä tästäkin eteen päin.


« Takaisin
©2019 KARATE - Suomen Shukokai Karateliitto: Espoo, Hamina, Helsinki, Imatra, Järvenpää, Kotka, Lappeenranta, Laukaa, Oulu, Porvoo, Savitaipale, Savonlinna, Suomenniemi, Tammisaari ja Vantaa - (tekninen toteutus www.tulilla.fi)