Valmentajat
(5 kuvaa)

<--Edellinen 2 / 5 Seuraava-->
Harri Kailasuo 3.Dan
02_Oulu_karate_Harri_Kailasuo_400x600.jpg

Harri Kailasuo 3.Dan

Kimura shukokai karate on antanut minulle uudenlaisen suunnan jo ennestään hieman tuttuun karateen. Se on todella voimakasta ja nopeaa.

Teknisissä suoritteissa energiaa ja aikaa ei tuhlata pitkiin liikkeratoihin, vaan voima kehitetään kehossa muodostettavista kiertojännityksistä joista vapautettaessa saadaan räjähtävä nopea voima. Kaikki tekniikat myätäilevät kehon normaaleja luontaisia liikeratoja.
Miltei aina, jos nivelissä tai muualla kehossa tuntuu kipua, tekniikassa on jokin virhe. Tietysti esimerkiksi rasitusvammat tai anatomian oikkutoiminnot ovat asia erikseen.

Yksi parhaimmista ja mielihyvää tuottavista asioista Kimura shukokai karatessa on se, että siinä lyödään ja potkaistaan ihan oikeasti ja täysillä. Harjoituskaveri pitää itsellään iskusuojana ns. impaktityynyä, jotta kohtalokkailta vammoilta säästytään - onhan harrastuksen ensisijainen tavoite kehon terveyden ylläpitäminen ja edistäminen - näin kehoa opetellaan käyttämään niin, että tekniikoista saadaan mahdollisimman nopeita ja murskaavia.

Oulu on synnyinkaupunkini. Ammattiopintoja suorittaessani olen ollut kirjoilla joitakin vuosia myös Kuopiossa ja Helsingissä.

Elämäni rakkaimmat ovat poikamme Markus ja vaimoni Ulla.

Koulutukseltani olen Erikoishammasteknikko. Olen erikoistunut kliinisen irtoprotetiikan tuottamiseen suoraan potilaalle yksityispraktiikallani.

Elämän ja karaten osa-alueet kohtaavat ja sivuavat toisiaan niin paljon ja usein, että molempien suhteen tavoitteeni on pysyä oppimiskykyisenä ja kehittymiskelpoisena mahdollisimman pitkään.

Monia asioita on tullut kokeiltua, joista harrastukseksi saakka on jäänyt joitakin
- lukeminen ja elokuvat
- nuorempana kivääri-, trap- ja skeetammunta
- joki-, meri- ja puromelonta kajakilla
- kuntosalia >10v.
  - 90-luvulla mm. penkkipunnerrus 10 x 130 kg
                   hack-kyykky     10 x 160 kg
- moottoripyöriä 30 vuotta
  nyt minulla on viritetty Honda 1100 XX super black bird >200hv
  yleiseltä liikenteeltä suljetulla 2,6 km:n matkalla seisovasta lähdöstä olen ajanut
  mittarin näyttämän 305 km/t. 

Mottona
Parempi kulua kuin ruostua.

Asenne
Fenix lintu.©2019 KARATE - Suomen Shukokai Karateliitto: Espoo, Hamina, Helsinki, Imatra, Järvenpää, Kotka, Lappeenranta, Laukaa, Oulu, Porvoo, Savitaipale, Savonlinna, Suomenniemi, Tammisaari ja Vantaa - (tekninen toteutus www.tulilla.fi)