Valmentajat
(5 kuvaa)

1 / 5 Seuraava-->
Sensei Jarmo Sakko 5.Dan
01_Oulu_karate_Jarmo_Sakko_400x600.jpg

 Päävalmentaja

Sensei Jarmo Sakko 5.Dan

Jarmo Sakko aloitti karaten 1980 Kotkassa, minkä päävalmentajana Jarmo toimi 1988-1991.  Jarmo lähti 1992 Ruotsiin opiskelemaan luokanopettajaksi. Ruotsissa ollessaan Jarmo perusti Spånga Shukokai karate-klubbenin, joka on toiminnassa vieläkin.

Ouluun muutto tapahtui 1996. Koska lapset olivat vielä pieniä, ei oman shukokai seuran perustamiseen ollut aikaa. Oli aika tutustua muihin kamppailulajeihin.
Jarmo oli harrastanut kendoa Ruotsissa, minkä kokemuksen avustamana hänestä tuli Oulun Kendoseuran yksi perustajajäsen ja ensimmäisiä valmentajia (3.kyu). Aikidossa tuli 4.kyu. Länsimaisista kamppailulajeista nyrkkeily ja miekkailu ovat tulleet tutuksi.

Terveys ja hyvinvointi on on aina kiinnostanut, mistä johtuen Flowmotion tuli harjoitteluun mukaan 2000. "Flowmotion on edelleen miellyttävää oheisharjoittelua, mutta karate on kuitenkin minulle se oikea Do. Shukokaista löytyy kaikki tarvittava monipuolisuus ja tehokkuus, mitä arvostan".

Merkittävimmät KSI-liiton kilpailusaavutukset:
1985 MM-joukkuepronssi, USA
1987 MM-joukkuekulta, Englanti
2007 SM-henkilökohtainen hopea ottelusta (yleinen sarja - comeback kilpailuihin)
2008 MM-henkilökohtainen kulta ottelusta ja katasta (kevyt sarja, yli 40v.), Sveitsi
2009 EM-henkilökohtainen kulta ottelusta ja katasta (kevyt sarja, yli 40v.) ja pronssia miesten sarjan joukkuekilpailusta, Saksa
2010 MM-henkilökohtainen pronssi ottelusta ja hopea katasta (kevyt sarja, yli 40v.), Portugali
2011 SM-henkilökohtainen kulta ottelusta ja katasta (yli 40v.)
2011 EM-henkilökohtainen pronssi ottelusta (kevyt sarja, yli 40v.) ja pronssia miesten sarjan joukkuekilpailusta, Englanti
2012 SM-henkilökohtainen kulta ottelusta ja hopea katasta (yli 40v.)
2013 SM-henkilökohtainen kulta katastasta ja hopea ottelusta (yli 40v.)
2013 EM-henkilökohtainen kulta ottelusta ja katasta (kevyt sarja, yli 40v.)
2014 SM-henkilökohtainen kulta ottelusta ja katasta (yli 40v.)
2014 MM-henkilökohtainen kulta ottelusta (kevyt sarja, yli 40v.), Etelä-Afrikka

"Mielestäni paras karatesaavutus on kuitenkin päästä Sensei Kimuran salille uchideshiksi vuodeksi, mikä sisälsi 4-6 tuntia treeniä joka päivä, sekä salin kunnossapitoa (siivous, juoksevat asiat ja treenien pitäminen Sensein ollessa ulkomailla leiriä pitämässä). Uchideshiksi pääsin oman sensein Shihan Pursiaisen ansiosta, jolla on hyvät yhteydet Kimura Shukokai Internationaliin (KSI)."

Siviilisääty
Naimisissa Hannan kanssa, kolme tyttöä: Alina, Elisa ja Oona (aivan huippuja kaikki neljä!)

Koulutus
Grundskollärare

Ammatti
Opetan omaa luokkaa.Opetan myös liikuntaa ja terveystietoa yläasteella ja lukiossa. Lisäksi olen Oulun seudun urheiluakatemian yhdyshenkilö (www.osua.net)

Milloin aloitit karaten
Pikkunassikkana Kotkassa 1980.

Miksi aloitit
Lehdessä oli niin hieno kuva kun Ilpo Rautio potkaisi mawashigeria, olin myyty..

Tavoite karatessa
Treenata vielä eläkeiässä

Mitä muuta harrastat
Lukemista. Flowmotion - sarjaa tulee tehtyä muutama kerta viikossa, meditointia saman verran. Autolla ajelua (lasten kuskaamista harrastuksiin)... Onneksi töissä tulee liikuttua liikuntatunneilla monta kertaa viikossa. Töihin tietysti pyörällä ympäri vuoden.

Motto
Hyväksy heikkoutesi, mutta pyri parempaan.©2019 KARATE - Suomen Shukokai Karateliitto: Espoo, Hamina, Helsinki, Imatra, Järvenpää, Kotka, Lappeenranta, Laukaa, Oulu, Porvoo, Savitaipale, Savonlinna, Suomenniemi, Tammisaari ja Vantaa - (tekninen toteutus www.tulilla.fi)