Alkeiskurssi -  Kevät 2019

Seuraava alkeiskurssi alkaa perjantaina 1.2.2019 kello 18:00-19:00. Lajiesittely on maanantaina 28.1.2019 kello 18:00-19:00 paikkana on Sydän-Laukaan koulun liikuntahalli, Saralinnantie 3 41340 Laukaa.

Ikäraja
Turvallinen harjoittelu edellyttää, että jokainen keskittyy opetukseen ja tekee oman harjoituksen huolellisesti. Harjoitus kestää tunnin ja käytännössä on havaittu, että vasta koulussa opitaan riittävä kärsivällisyys ryhmässä toimimiseen. Vanhemmat osaavat arvioida oman lapsensa keskittymiskyvyn, joten karateseura ei aseta tarkkaa ikärajaa (yleensä 7-10 vuotta). Vanhemman läsnäolo harjoituksissa olisi suotavaa aivan nuorempien harjoittelijoiden kohdalla.

Kurssimaksu
1. perheenjäsen 140 eur, 2. perheenjäsen samalla kurssilla 70 eur, 3. perheenjäsen samalla kurssilla 70 eur, 4. perheenjäsen 0 eur, jne.
Kurssin voi keskeyttää kahden ensimmäisen viikon jälkeen ilman kustannuksia.

Vyökoemaksu
Vyökoemaksu ei sisälly kurssin hintaan. Vyökoemaksu 35 €.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut

Shukokai karate sopii kaikille ikään, kokoon, kuntoon tai sukupuoleen katsomatta. Jokainen voi harjoitella karatea omalla tasollaan ja kehittyä haluamalleen tasolle. Alkeiskurssille osallistujan ei tarvitse omata mitään erikoista peruskuntoa tai notkeutta, vaan ne kehittyvät itsestään kurssin aikana.

Karate on monipuolinen harrastus, joka liikunnan lisäksi tarjoaa itsepuolustustaidon ja mukavia kavereita. Perinteisen Shukokai karaten henkisiä ”sääntöjä” ovat mm. kunnioitus, kärsivällisyys, itsehillintä,yritteliäisyys ja luovuus. Nämä arvot tarjoavat turvallisen ympäristön kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Laukaan Shukokai ry:n järjestämät alkeiskurssit alkavat kahdesti vuodessa. Harjoittelija saa oikeuden osallistua kurssin päätteeksi järjestettävään vyökokeeseen, kun hän on osallistunut 90% harjoituksista. Alkeiskurssi kestää noin 3 kuukautta. Pyrimme seurassamme siihen, että kurssin harjoitukset ohjaa henkilö joka omaa mustan vyön.

Kurssin tarkoituksena on antaa johdatus Shukokai karaten tekniikoihin (torjunnat, lyönnit, potkut ja sovellettu itsepuolustus), sekä "raottaa verhoa" Shukokai karaten filosofiaan. Lisäksi saat johdatuksen katan (=liikesarja) alkeisiin. Alkeiskurssilla tehdään perustekniikassa pariharjoituksia, mutta alkeiskurssilla ei otella.

Vyökokeessa testataan niitä taitoja, joita kurssilla on opittu. Vyökoe järjestetään kurssin päätteeksi, ja hyväksytysti suoritetun vyökokeen merkiksi saa alkaa käyttämään keltaista vyötä. Vyökokeessa annetaan karatepassi, johon merkitään mm. saavuttamasi vyöarvot, leirit, kilpailut, tuomari- ja valmentajakoulutukset.

Voit tulla alkeiskurssille ilman karatepukua (gi), sillä alussa pärjäät vallan mainiosti verkkareilla ja t-paidalla. Harjoitukset tehdään paljain jaloin.  Karatepuvun ja -varusteet voit helpoiten tilata seuran yhteistilauksella.

Vyökokeen jälkeen siirrytään harjoittelemaan vyöllisten ryhmiin.

Voimassa olevalla karatepassilla on oikeus käydä kaikkien Suomen Shukokai Karateliiton jäsenseuroissa.

Alkeiskurssille voit ilmoittauta lähettämällä sähköpostia laukaa@shukokai.fi tai fyysisesti harjoituspaikalla. 

Tervetuloa alkeiskurssille!

©2019 KARATE - Suomen Shukokai Karateliitto: Espoo, Hamina, Helsinki, Imatra, Järvenpää, Kotka, Lappeenranta, Laukaa, Oulu, Porvoo, Savitaipale, Savonlinna, Suomenniemi, Tammisaari ja Vantaa - (tekninen toteutus www.tulilla.fi)