Laukaan Shukokai ry

Historiaa

Laukaan Shukokai on aloittanut toimintansa vuonna 1992. Seura siirrettiin silloin Jyväskylästä Laukaaseen puheenjohtaja Kari Salmen toimesta.  Hänen jälkeensä puheenjohtajan tehtäviä hoiti Pekka Erkkilä, joka luovutti ne Jouni Hirvoselle vuonna 1996.

Marraskuun 1997 henkilökohtaisissa SM-kilpailuissa Helsingissä saavutettiin ensimmäinen mestaruus 10-13 -vuotiaiden poikien ottelussa. Kevään 1998 joukkuekilpailut tuottivat jo kaksi mestaruutta. Näiden kilpailujen yhteydessä palkittiin myös seuran päävalmentaja parhaana valmentajana. Siitä lähtien on kaikista SM-kilpailuista ollut tuomisina mitaleja.

Syksyllä 1998 saatiin seuraan valmentajavahvistusta, kun Jyväskylään opiskelemaan tullut Timo Koponen siirtyi Lappeenrannan Shukokain riveistä Laukaaseen. Sensei Esa Kaplaksen salilla valmentajatehtävissä toiminut Koponen oli todella tarpeellinen apu Hirvoselle, joka oli siihen asti hoitanut kaiken valmentamisen yksin. Vuoden 2007 joulukuussa Timo joutui jättämään Laukaan, kun hänen piti töiden vuoksi muuttaa Etelä-Suomeen.

1990 luvun lopulla seuran yhteistyötä Suomen Shukokai karateliiton kanssa haluttiin lisätä, ja saimmekin järjestää Laukaan ensimmäisen Shukokai-liiton leirin helmikuussa 1999. Pyrkimyksenä on järjestää ainakin yksi leiri vuodessa, mikäli liitto leirijärjestelyt meille uskoo. Näin Laukaan Shukokai voi kantaa kortensa kekoon myös valtakunnallisella tasolla ja vakiinnuttaa asemaansa toimivana ja vireänä seurana.

Laukaasta on valittu maajoukkue-edustaja vuosina 2000 ja 2001. Lisäksi vuonna 2002 kaksi junioriamme oli edustamassa Suomea MM-kisoissa Englannissa. Vuonna 2003 oli kaksi junioria EM-kilpailuissa Berliinissä, mistä saavutuksena kaksi EM-mitalia. 2004 Laukaasta valittiin kuusi maajoukkue-edustajaa, joilla oli kotiintuomisina Etelä-Afrikan MM-kisoista kaksi hopeaa ja yksi neljäs sija. 2005 maajoukkueessa oli neljä jäsentämme kilpailemassa EM-kilpailuissa Tallinnassa. Tuloksena oli yksi Euroopan mestaruus sekä kaksi pronssia. Suomen MM-kisoissa 2006 saavutettiin kolme pronssia. EM-kilpailuissa Ruotsin Botkyrkassa 2007 saavutettiin kolme hopeaa. MM-kilpailuissa 2008 Sveitsin Zurichissä seura sai ensimmäisen maailmanmestarinsa kun Tiia-Liina Aavisto voitti sekä katan että kumiten mestaruudet. 2009 Saksan EM-kilpailuissa lähtien on seuran edustajia valittu joka vuosi kansainvälisiin MM- ja EM-kilpailuihin. Parhaina saavutuksina Niko Koiviston saavuttamat maailmanmestaruudet nuorten henkilökohtaisessa- ja joukkuekatassa sekä Tiia-Liina Aaviston henkilökohtainen hopea katassa Etelä-Afrikan Sun Cityssä vuonna 2014.

Nykyisin jäsenmäärämme on tasaisesti ollut noin 40-50 aktiivista harrastajaa. Ikähaarukka on 7-58 vuotta, ja jäsenistä yli kolmannes on tyttöjä/naisia.©2019 KARATE - Suomen Shukokai Karateliitto: Espoo, Hamina, Helsinki, Imatra, Järvenpää, Kotka, Lappeenranta, Laukaa, Oulu, Porvoo, Savitaipale, Savonlinna, Suomenniemi, Tammisaari ja Vantaa - (tekninen toteutus www.tulilla.fi)